Välkommet NATO-besked

Så har Socialdemokraterna till sist tillkännagivit sin helomvändning i synen på ett svenskt medlemskap i NATO. Decennier av konsekvent nej blev till sist ett ja. Vi välkomnar att det nu finns en tydlig majoritet för att föra vårt land i trygg hamn. Riksdagskandidaterna Anders G Johansson (M), Skövde, och Gustaf Göthberg (M), Göteborg, kommenterar i en artikel dagens S-besked om NATO.

Läs mer

Vänstern har en missvisande syn på företagande

Det finns bättre och sämre skolor hos både privata och offentligt drivna. Det fria skolvalet innebär att alla kan söka dit man vill, men precis som i alla val kan naturligtvis inte alla få som de vill. Det är inget skäl att hindra det fria valet. Michael Nimstad (M) replikerar om, friskolor och företagande.

Läs mer

Ge polisen förutsättningar att försvara Sverige

Det är beklämmande och oacceptabelt att våldsamma kriminella tillåts trycka tillbaka polisen och regera hela stadsdelar. För detta mycket allvarliga tillkortakommande bär regeringen och främst justitieministern ett mycket tungt ansvar. Regeringen måste nu tillse att polisen ges lagstöd, resurser och utrustning för att upprätthålla numerär, taktisk och teknisk överlägsenhet gentemot det svenska samhällets hatiska och stenkastande fiender. Det riksdagskandidaten Anders G Johansson (M) i Skaraborgs Allehanda.

Läs mer

Skövde prisas som anhörigkommun

I helgen var Vård- och omsorgsnämndens ordförande Theres Sahlström (M) med och tog emot utmärkelsen Årets anhörigkommun 2021 som organisationen Anhörigas Riksförbund har tilldelat Skövde kommun.

Läs mer

Lämnar man Alliansen ska man också lämna sina uppdrag

Vår gemensamma uppfattning är att man inte kan företräda Alliansen när man företräder ett annat parti. Om man lämnar Alliansen förväntar vi oss också att man lämnar samtliga uppdrag som man fått genom våra nomineringar till dessa poster. Det skriver de fyra borgerliga gruppledarna i Skövde i SLA med anledning av att två moderater blivit politiska vildar, startat eget parti men vägrar att lämna de uppdrag som de fått genom överenskommelser i Alliansen.

Läs mer

Kärnkraft behövs för att hålla Putin borta

Svåra tider kräver extraordinära åtgärder. Sverige och Europa behöver befrias från fossila energikällor och framförallt från ryskt inflytande. Ringhals behöver återstartas. Det skriver Anders G Johansson, Skövde, och Andreas Johansson, Herrljunga, vilka båda är riksdagskandidater för Moderaterna.

Läs mer

Lev upp till livsmedelsstrategin

Sverige behöver leva upp till den livsmedelsstrategi som riksdagen slagit fast men som regeringen har nonchalerat. Sveriges jordbrukare behöver långsiktiga och goda villkor för att producera den mat som vi behöver. Kriget i Europa skärper behovet ytterligare. Riksdagskandidaten Anders G Johansson skriver med fyra skaraborgska kommunalråd.

Läs mer

Moderaterna utsåg nya ledare

På torsdagen höll Moderaterna i Skövde årsmöte och nomineringsstämma. Helene Lundqvist valdes till ny ordförande i partiföreningen och Theres Sahlström utsågs till förstanamn på valsedeln till kommunen.

Läs mer

Ogrundade påståenden i SLA

Moderaternas i Skövde gruppledning tillbakavisar de ogrundade och felaktiga påståenden som Thomas Kraft, ordförande i Skövde Motorflygklubb, idag sprider i SLA rörande partiets syn på försäljning av flygplatsbolaget.

Läs mer

Tappade uppkopplingen