Alliansen söker stöd för fortsatt ledning av Skövde

Efter diskussioner om valresultatet och mandatfördelningen har allianspartierna i Skövde beslutat sig för fortsatt valteknisk och politisk samverkan under den kommande mandatperioden. Det skriver de borgerliga partiernas gruppledare i ett pressmeddelande.

Läs mer

Theres invald i regionfullmäktige

När valresultatet nu har fastställts står det klart att Theres Sahlström tar plats som ledamot i regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen. Hon är en av de fem moderater från Skaraborg som valts till ledamöter.

Läs mer

Skövde lyfter i viktig ranking

Skövde lyfter i Svenskt Näringslivs årliga rankning över näringslivsklimatet i landets kommuner. Skövde gör ett rejält skutt och landar på plats 50, efter att föregående år ha varit på plats 71. Bland de 29 kommuner som tillhör kategorin mindre stad mellan 15 000 och 40 000 invånare landar Skövde in på fjärdeplatsen.

En stor del av underlaget för rankingen utgörs av svar på enkätfrågor som har besvarats av företagare i kommunen. På samtliga områden ger företagarna bättre omdömen än från föregående år.

– Skövde har verkligen satsat på att vara en företagsvänlig kommun med ett gott näringsklimat. Ett uttryck för det är inte minst det målmedvetna och trägna arbete som nedlagts för att möjliggöra etableringar av nya industrier. Jag är glad att arbetet uppmärksammas och uppskattas av våra företagare, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Theres Sahlström (M) är Moderaternas gruppledare och Katarinas efterträdare som förstanamn för Moderaterna. Även hon är glad idag och lika beslutsam för framtiden:

– Det är ett bra resultat. Vi kommer inte att slå oss till ro med det, utan ständigt arbeta vidare med att förbättra för företagen. Skövde ska vara känd som en attraktiv och gynnsam plats att etablera och driva företag på, menar hon.

LÄNK:

Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet 2022

Moderaternas nya fullmäktigegrupp utsedd

Länsstyrelsens slutliga räkning av rösterna i valet till kommunfullmäktige i Skövde innebar för Moderaterna inga överraskningar. Den nya fullmäktigegruppens ledamöter och ersättare valdes in i den ordning som partiets nomineringsmöte bestämde i februari.

Läs mer

Alla röster är räknade

Alla röster i valet i Skövde är nu räknade. För Moderaternas del innebär det en tillbakagång med 3,8 procent och två tappade mandat i kommunfullmäktige. Men Moderaterna behåller positionen som näst största parti i fullmäktige och där är Alliansen alltjämt största konstellation.

Läs mer

Debatt mellan M och S

I veckan möttes de båda huvudkandidaterna till posten som kommunstyrelsens ordförande i Skövde, Theres Sahlström (M) och Johan Ask (S), i en debatt på Hertig Johans torg.

Läs mer

Försvaret behöver nya förmågor och större resurser

I valet har du möjlighet att påverka vem som ska styra Sveriges försvars- och säkerhetspolitik. Vi moderater har varit centrala för att få till mer pengar till försvaret och en svensk NATO-ansökan. En röst på Moderaterna ger oss ett starkt mandat att fortsätta det arbetet. Det skriver försvarsutskottets ordförande Pål Jonson (M), med riksdagskandidaterna Anders G Johansson (M) och Andreas Johanson (M) i Skövde Nyheter.

Läs mer

Kollektivtrafiken är inte gratis

Kollektivtrafiken är inte och kommer inte att vara gratis. Det är skattebetalarna som får stå för notan när Vänsterpartiet populistiskt lockar med "gratis" bussresor. Anders G Johansson (M) svarar (V) i dagens Skaraborgs Allehanda.

Läs mer

Moderaterna i lokal-TV

Moderaterna har medverkat i två av Öppna kanalens, som är Skövdes lokal-TV, produktioner. Programmen går att streama från Öppna kanalens hemsida.

Läs mer

Kvinnoförtryck är ett stort samhällsproblem

Mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem som griper över partipolitiska gränser och en fråga som är långt större än bara en valfråga. Mäns våld mot kvinnor är den mest extrema formen av kvinnoförtryck och ett stort samhällsproblem. Ju fler vi är som arbetar tillsammans mot detta våld desto bättre. Det skriver moderaterna Theres Sahlström och Anna-Lena Holberg.

Läs mer