Katarina Jonsson kandiderar inte i höstens val

Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde, meddelar idag att hon inte kandiderar för ytterligare en period. Så här skriver Katarina i ett pressmeddelande:

“Det är 25 år sedan som jag för första gången kandiderade för Moderaterna till kommunfullmäktige i Skövde och det är 12 år sen jag fick förmånen att bli Moderaternas förstanamn. Inte trodde jag då, för 25 år sedan, att jag skulle få förtroendet av Moderaterna och Skövdeborna att bli Kommunstyrelsens ordförande. Det känns speciellt att ha varit den första kvinnan i rollen och, förutom Gustav Lake, vara den som burit förtroendet under längst tid. Det är en förmån att få jobba nära alla folkvalda och övriga aktörer i Skövde och Skaraborg för att tillsammans skapa en bra plats för våra medborgare att bo och leva på. Det är och har varit en ynnest att dagligen få jobba i nära samarbete med Skövde kommuns fantastiska personal.
Även om jag fortfarande har drivkraften att fortsätta jobba för Skövde och Skaraborg, tycker jag att det är viktigt att man som ledare inte sitter för länge på sitt mandat utan öppnar upp för ett nytt ledarskap.

Därför har jag meddelat ordföranden i Moderaternas nomineringskommitté i Skövde att jag inte står till förfogande inför kommande mandatperiod.

Det innebär att jag, efter årsskiftet, lämnar mitt uppdrag som Kommunstyrelsens ordförande och önskar min efterträdare som Moderaternas förstanamn i Skövde varmt lycka till.

Fram till årsskiftet ska jag göra allt jag kan för att Skövde ska bli en vinnare i industrins hållbara omställning och jobba för att nya arbetstillfällen ska etableras i Skövde och Skaraborg”.

Moderaternas kommunvalsedel fastställs av partiföreningens nomineringsstämma den 10 mars.